Sport en spelmaterialen

Sport- en spelmateriaal voor kinderopvang, basisschool en BSO


Sport en spelmateriaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Speciaal voor de kinderopvang, basisschool en BSO leveren wij een uitgebreid assortiment aan sport en spelmateriaal om te gebruiken in de speelzaal, klas, gymzaal of sporthal. Alle spelartikelen en gym- materiaal zijn geschikt voor peuters, kleuters en kinderen tot en met 12 jaar. Zoals recent onderzoek uitwijst, is de fysieke ontwikkeling van kinderen in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven enorm belangrijk. Reeds op jonge leeftijd komen alle spiergroepen tot ontwikkeling en is het van belang dat kinderen hun evenwichtszin optimaal ontwikkelen.

Pedalo Roller

Met deze Pedalo Roller van het merk Gonge trainen kinderen op speelse wijze hun motoriek, evenwicht en lichaamscoördinatie. Deze GoGo Classic is van top kwaliteit met stalen assen en licht lopende gelagerde wielen voor spel, sport en training.

Hindernisparcours

Dit uitgebreide hindernisparcours is een uitdagend parcours voor ieder kind. Geschikt voor peuters, kleuters en grotere kinderen in de gymzaal, speelplein, praktijk, kinderopvang, scholen en voor thuis. Zeer kwalitatief en veilig. Voor binnen en buiten.

Body Wheel

Het Gonge Body Wheel voorziet kinderen in alle leeftijden van een flinke portie fysieke uitdaging. Zelfs kleine kinderen kunnen het wiel al in beweging krijgen en talloze oefeningen en spelletjes zijn mogelijk om kracht, balans en behendigheid te trainen.

Speelparachute

Met deze grote speelparachute van het merk Gonge kun je tal van leuke spelletjes doen. De diameter van dit dansdoek is 6 meter en de parachute beschikt over 12 handgrepen. Ideaal voor een groep van kinderen op basisschool of in de kinderopvang.

Looptrommel met zand

Met deze uitdagende looptrommel van Gonge kunnen kinderen niet alleen hun balans oefenen. Maar ook hun fysieke vaardigheden op een geweldige manier trainen. De draaitrommel is gevuld met 2,5 kg zand voor een betere controle en om minder snel op te starten

Kindertrampoline met beugel

Super degelijke en solide kinder trampoline met beugels. Uitermate geschikt voor peuters en kleuters. Het gehele toestel is voorzien van een beveiligde foamlaag zodat ook de allerkleinsten zich niet kunnen bezeren.

Rolplank kind

Deze super degelijke rolplank biedt ieder kind een unieke combinatie van training en fun. De floor surfer loopt op wieltjes en is perfect voor de ontwikkeling van de motoriek bij jonge kinderen. Ideaal voor spel, vermaak, therapie en fysieke ontwikkeling

Carousel draaistoel kind

Kinderen vinden beslist hun draai met deze unieke Gonge Carousel. Dankzij de ingenieuze plaatsing van de zitting van de draaistoel, kunnen kinderen zich automatisch voortbewegen wanneer zij het zwaartepunt van hun lichaam verplaatsen. Op en top plezier!

Balansbord kind

Met dit balansbord kan ieder kind zich helemaal uitleven. Met deze balanceerborden doe je vele oefeningen. Ook voor fysiotherapie, fitness, kinderopvang. De set van 3 Gonge balans bogen is geschikt voor peuters, oudere kinderen, volwassenen en senioren

Speltafel

Houten magnetische speeltafel voor 2 tot 4 kinderen met magneetspel. Een uitdagend kat-en-muisspel waarbij kinderen met magneetpennen zoveel mogelijk kaasblokjes moeten veroveren. Geen losse onderdelen!

Bouncing River Stone

Deze Gonge Bouncing River Stone is een soort van verborgen veersteen met ingebouwde veer- en springfunctie. Kinderen zijn hier helemaal weg van omdat ze zo van steen tot steen kunnen stuiteren wat een extra uitdaging vormt qua balans en coördinatie.

Halve Balansbal

Deze super grote halve balansbal geeft kinderen de mogelijkheid hun motorische vaardigheden aan te scherpen. Dit Giant Air Board van Gonge is ideaal voor de kinderopvang, basisschool, fitness, sport, gym, fysio en thuis. Ook als set van 3 leverbaar!

Soft blokken verbouwbaar met lego soft

Deze grote bouwstenen zijn identiek aan de soft blokken van het merk Lego. De mega grote rubber blokken zijn geschikt voor binnen en buiten. Ze hebben dezelfde afmetingen als de soft blokken van lego en zijn gemaakt van hetzelfde materiaal.

Excl. btw

Maar ook voor kinderen op school dienen voldoende lesuren vrijgemaakt te worden om hun lichamelijke groei te ondersteunen. Alleen op die manier wordt hun grove motoriek op de juiste wijze geprikkeld en ontstaat een juiste balans tussen de cognitieve, sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling van het jonge kind. Alle spelartikelen op deze pagina zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de gymzaal tijdens de gymles. Al dit gymmateriaal kunnen peuters in de kinderopvang en leerlingen op de lagere school perfect gebruiken in klassikaal verband. Bij het individuele sport en spelmateriaal zelf staan ook nog diverse spelideeën waarmee u op school of in de BSO direct aan de slag kunt.


Sport en spelmateriaal kopen voor klas, speelzaal, gymzaal of sportzaal

Als importeur en leverancier van het Deense merk Gonge® zijn wij specialist in sport en spelmateriaal voor opgroeiende kinderen. De producten kunt u heel eenvoudig op rekening kopen voor uw school of instelling. Aangezien wij alles direct vanuit ons magazijn leveren, worden alle artikelen al de eerstvolgende werkdag op uw locatie bezorgd.
De kleinere items zijn prima in te zetten in de klas of peuterspeelzaal. Anderen artikelen die wat groter zijn qua omvang, zijn weer meer geschikt voor gebruik in de gymles en sportzaal. Tevens zult u bij vrijwel alle materialen op deze pagina zien dat ze niet alleen binnen maar ook buiten ingezet kunnen worden. Ze kunnen namelijk tegen een stootje en zijn bedoeld voor intensief dagelijks gebruik in weer en wind.


Ook geschikt voor ouderen en senioren

Ook ouderen hebben (veel) baat bij beweging. Het menselijk lichaam wordt namelijk vanaf de middelbare leeftijd ieder jaar iets minder soepel en dit proces kan worden verminderd door dagelijks aan sport (en/of spel) te doen. Vandaar dat onze spelmaterialen ook veel gebruikt worden in centra waar ouderen wonen of samen komen. Tevens gebruiken fysiotherapeuten en kinesisten in hun praktijk veelal deze sportmaterialen om bij senioren bepaalde spiergroepen te reactiveren of te herstellen middels een revalidatie-traject.
Het trainen van balans, coördinatie en evenwicht is voor ouderen de manier om vitaal en actief te blijven. Met dit sport en spelmateriaal kunnen ze op de juiste wijze gezamenlijk blijven bewegen waarbij het sociale spelelement voor extra motivatie zorgt.

sport en spelmateriaal voor ouderen en senioren

Bekijk hier alle Gonge® producten

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2021-06-28 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,2 van 10 gebaseerd op 268 reviews.