Balanceren gymles - de leukste balans spellen voor gym

  • Geplaatst op
  • 0
Balanceren gymles - de leukste balans spellen voor gym

Leren balanceren in de gymles

Op zoek naar inspiratie voor een leuke balanceer gymles? Voor de gym- en turnlessen op de basisschool zijn er leuke en uitdagende balanceer spellen die kinderen laten kennismaken met een nieuwe vorm van leren en spelen tegelijk. Kinderen trainen niet alleen het evenwicht en balans maar bevorderen tegelijkertijd ook de ontwikkeling van de grove motoriek door middel van een betere coördinatie. Alle materialen zijn onderling te combineren en bieden een basis voor een uitgebreide balanceer gymles voor groep 1 en 2 t/m groep 7 en 8. Te gebruiken in de turnzaal of bijvoorbeeld buiten op het speelplein.

 

Ontdek hier de leukste balanceer spellen voor de gym

 

 

Balans spellen voor de gym

Balanceren in de gymles start altijd met een goede warming-up. Dat kan in de vorm van lopen, rennen, hinkelen of huppelen. Tijdens het turnen kunnen de kinderen zelf een opstelling maken met de sport- en spelmaterialen. Deze balans spellen voor de gym zijn speciaal ontwikkeld voor opgroeiende kinderen zodat ze zelf hun eigen parcours kunnen samenstellen en de moeilijkheidsgraad zelf kunnen bepalen. Er zijn vele variaties mogelijk. De kinderen kunnen zelf kiezen welke opstelling ze eerst willen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld eerst starten met een makkelijke oefening en daarna een wat moeilijkere. Het langzaam verleggen van grenzen geeft extra zelfvertrouwen en stimuleert dus niet alleen de fysieke ontwikkeling.

 

Een andere mogelijkheid is dat de leerkracht eerst zelf de opstellingen plaatst in de turnzaal en het niveau bepaalt. Met deze balans spellen is alles mogelijk. De kinderen kunnen tijdens de gymles leren balanceren op verschillende materialen en leren zelf hun grenzen te bepalen wat ze durven en kunnen. Door het samen leren en spelen in groepjes ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden. Hun bewustzijn en zelfzekerheid krijgt hiermee een extra positieve stimulans.

 

 

Balanceer spellen voor de gym - aanbieding

De materialen van het merk Gonge zijn zeer kwalitatief en stevig en geschikt voor intensief gebruik. Naast de balans spellen zijn er ook leuke balansstenen waarmee kinderen van steen naar steen kunnen springen zoals deze mooie voordeel set met 11 stapstenen voor kinderen. Alle producten kunnen zowel binnen (bijv. gymzaal) als buiten (bijv. speelplein) gebruikt worden. Ze zijn bijzonder duurzaam en slijtvast dus met een beperkte investering behaalt u een maximaal resultaat.

 

 

Combineer zintuigen en motoriek tijdens de les

Voor de juiste lichamelijke ontwikkeling van kinderen is het van belang dat zij tijdens de gymles ook leren om hun zintuigen optimaal te laten samenwerken met hun grove en fijne motoriek. Het betasten van bepaalde materialen, het voelen van relief, het zien van oneffenheden, het horen van een bepaald geluid onder de blote voeten. Het is allemaal input om de balans aan te sturen en zodoende de motoriek verder te verbeteren tijdens het balanceren. Vandaar dat tijdens de gymles ook vaak een beroep wordt gedaan op tactiele en sensorische materialen voor de training van zintuiglijke prikkels (input) en het balanceren (output) van het lichaam.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2023-05-22 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,4 van 10 gebaseerd op 305 reviews.