Binnenspeeltuin inrichten

 • Geplaatst op
 • 1
Binnenspeeltuin inrichten

Binnenspeeltuin inrichting - Indoor speeltuin

De inrichting van een binnenspeeltuin vergt een behoorlijke voorbereiding. Hoe zorgt u dat er voldoende kinderen de indoor speeltuin komen bezoeken? Een gevarieerd aanbod van veilige speeltoestellen voor alle leeftijdsgroepen is van groot belang. Met volop uitdagende attracties voor kids. Maar ook veilig, overzichtelijk en schoon. Creëer verschillende ruimtes waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken voor kleine en grotere kinderen. Over het algemeen is de geschikte speelleeftijd van een indoor speeltuin tot en met 12 jaar.
 

Bekijk hier de leukste ideeën voor de binnenspeeltuin


Indoor speeltuin voor de allerkleinsten 

In een Indoor speeltuin is het belangrijk dat er voor de allerkleinsten ook een speciaal gedeelte van de binnenspeeltuin wordt ingericht voor de kleinste kinderen; een speelparadijs voor peuters en kleuters. Hier kunnen kinderen zelf spelen in een veilige omgeving, vergezeld door leeftijdsgenootjes en ouders. Het peutergedeelte van de binnenspeeltuin is ruim en overzichtelijk en biedt tevens plaats aan de ouders. De verschillende speeltoestellen zorgen elk op hun eigen manier voor de ontwikkeling van het kind.

Ook de allerkleinsten is het belangrijk dat zij kunnen spelen in een toegankelijke en veilige speelplaats met speeltoestellen die op hun leeftijd zijn afgestemd. De binnenspeeltuin kan eenvoudig en snel worden ingericht met speciale tafeltjes, blokken en motoriek speelgoed. Een aparte bouwhoek voor peuters is ook een goede optie. Met de juiste speeltoestellen richt je snel een eevoudig een binnenspeeltuin in die garant staat voor veel overdekt speelplezier. 

De inrichting van het peutergedeelte van de binnenspeeltuin bestaat meestal uit:

 • Een bouwhoek met grote zachte blokken of speelelementen
 • Kinderspeelmeubels
 • Een kleine glijbaan
 • Wandborden met spelletjes
 • Kralenspiraaltafels
 • Een speelhuisBinnenspeeltuin inrichting voor kids vanaf 4 jaar

De indoor speeltuin voor grotere kinderen kan onder meer bestaan uit ballenbakken, trampolines, springkussen, klim- en klauterconstructies, speelstructuren, klimwanden, glijbanen en een bouwplein met foam blokken. Het aanbieden van verschillende speeltoestellen zorgt ervoor dat iedere leeftijdsgroep zich elk op hun eigen manier kan ontwikkelen - bijvoorbeeld door het oefenen van het evenwicht of het verbeteren van de motoriek. Maar bovenal is een bezoek aan een binnenspeeltuin een gezellig dagje uit én geeft de mogelijkheid om tijdens slecht weer toch met de kinderen ergens heen te kunnen. Lekker actief binnen spelen en veel plezier maken!
 

Binnenspeeltuin inrichting - Praktische tips

 • Maak gebruik van geluidsdempende effecten voor minder lawaai
 • Zorg dat kinderen een veilige ondergrond hebben om op te spelen
 • Plaats alleen veilige speeltoestellen van A-merken
 • Restaurant met zicht op spelende kinderen
 • Ontwikkel speciale arrangementen voor schoolreisjes en kinderfeestjes, een schoolreisje naar een binnenspeeltuin is altijd een succes voor de kinderen.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2023-05-22 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,4 van 10 gebaseerd op 305 reviews.