Wachtkamer speelgoed

Kinderen hebben vaak weinig geduld om lang te wachten. Dan is het een prettige gedachte dat uw wachtkamer of wachtzaal beschikt over degelijk en veilig houten speelgoed voor aan de wand of in een hoekje zodat de kleintjes op een kindvriendelijke wijze vermaakt worden. Want een bezoekje aan de huisarts of de tandarts brengt soms best wel wat spanning met zich mee. En dan is het prettig dat de kids even op een positieve manier een leuke afleiding vinden om de wachttijd vlot door te komen.

Het beste speelgoed voor de inrichting van wachtkamer en kinderspeelhoek

 

 

Veilig speelgoed voor kinderen in de wachtzaal en wachtruimte

Een wachtkamer met een prettige uitstraling stelt patiënten en bezoekers op hun gemak. Kleine kinderen gaan al snel op zoek naar speelgoed. Ze spelen gezellig samen aan een leuke kinderspeeltafel of wandspel en doorbreken hierdoor de ongemakkelijke stiltes. Door gebruik te maken van veilig en aantrekkelijk speelgoed, wordt ook vaak het ijs gebroken voor ouders en volwassenen zodat in de wachtruimte sneller een ontspannen sfeer ontstaat met ruimte voor een vrolijk gesprek. Met een beetje aanspraak wordt het tot slot van rekening voor groot en klein leuker om even te wachten in een praktijk. Kwalitatief goed wachtkamer speelgoed zorgt voor een kindvriendelijke en rustige wachtruimte.

 

kinderspeelytafel en wandspel in wachtkamer
 


Wachtkamer speelgoed aan de wand

Is er in de wachtkamer maar weinig plaats voor het inrichten van een kinderhoekje, dan is een klein speeltafeltje, een wandbord of wandspel (bijv. met kralenframe) een efficiënte en plaatsbesparende oplossing. Er is divers, leuk en educatief speelgoed dat is uitgerust met bekende kinderspellen en die geschikt zijn voor alle leeftijden (bijvoorbeeld "vier-op-een-rij"). Wandspeelgoed leent zich uitermate goed voor plaatsing in de wachtzaal van de huisarts of tandarts. Voor dit ruimtebesparende houten wachtkamer speelgoed is altijd wel een klein muurtje vrij.

 

Bekijk hier alle speelwanden voor de wachtzaal

 


Speelgoed in de wachtkamer voor kleine kinderen

Zoekt u wachtkamer speelgoed dat ook voor kinderen tot en met twaalf jaar geschikt is, dan zijn de houten wandborden van het merk Kidea een optie. Deze speelwanden zijn voorzien van bekende spellen als bijvoorbeeld "vier op een rij" of "tetris", bekende spellen waarmee alle kinderen uit de voeten kunnen. De houten speelborden zijn solide en stevig en zeer geschikt voor intensief gebruik in openbare speelgelegenheden.

Ook zijn er speeltafeltjes met een achterwand zodat deze kindermeubeltjes eenvoudig tegen een muur geplaatst kunnen worden en zodoende weinig ruimte innemen. Is de wachtkamer wat groter dan kunt u de Kidea® kindermeubels goed combineren met bijpassende tafels of een leuk bankje. Ook een eigen zitmeubel zoals een kinderbankje met wat tijdschriften is vaak al genoeg om kinderen op hun gemak te stellen en even bezig te houden tijdens het wachten.

Tot slot zijn de JoyToy® kralenwanden  zijn zeer geschikt voor wachtruimtes omdat dit speelgoed geen losse onderdelen bevat en dus altijd veilig en compleet is. Dit merk levert ook bijpassende kralentafels, ideaal wachtkamer speelgoed voor de tandarts, huisarts of apotheek.

 

kinder speelgoed voor in de wachtruimte


               
Wat zijn de eisen voor deugdelijk en veilig spelmateriaal?

 • Kies voor duurzaame producten die tegen een stootje kan en van goede kwaliteit is.
  Het speelgoed in uw wachtkamer wordt immers intensief gebruikt.
 • Zeker in een wachtzaal moet het speelgoed gemakkelijk schoon te maken zijn
 • Kies voor verantwoord speelgoed dat voor alle leeftijden leuk is en dat niet
  verveelt. DUPLO, LEGO of treinsets hebben een grote aantrekkingskracht en houden
  kinderen langer bezig. Ook zachte grote bouwblokken zijn leuk voor alle leeftijden.
 • Let wel op de leeftijdsindicatie. DUPLO is bijvoorbeeld reeds geschikt voor de
  allerkleinsten (vanaf 18mnd) terwijl de LEGO steentjes bedoeld zijn vanaf 3-4 jaar.
 • Veilig, zonder scherpe hoeken of randen.
 • Kies voor originele en kindvriendelijke merkproducten, dan zijn uw jonge gasten minder snel uitgespeeld.

 

Andere materialen voor de inrichting

Tegenwoordig zie je ook steeds meer keukentjes opduiken bij de inrichting van de kinderhoek en wachtkamer. Deze houten speelkeukens zijn ideaal voor urenlang speelplezier. Het betreft bovendien uitermate duurzaam kinderspeelgoed wat vele jaren meegaat en een meerwaarde biedt op alle plaatsen waar kinderen wat langer moeten wachten voordat zij of hun ouders aan de beurt zijn.

Reacties

 1. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste klant,
  Hartelijk dank voor uw vraag. Het is zo dat alle producten uit ons assortiment voorzien zijn van een melamine toplaag (bij de producten met een kleur) of met een kind- en milieuvriendelijke laklaag (bij de blank houten producten). Deze laag is anti-bacterieel en zorgt er voor dat de hygiëne te allen tijde gewaarborgd blijft. Wel raden wij u aan regelmatig met een licht vochtige doek het stof af te nemen zodat zich geen vuillaag aan het materiaal gaat hechten.
  Het Speeltafelwinkel Team

 2. Tandartspraktijk Verschueren Tandartspraktijk Verschueren

  Interessant artikel maar ik vind nergens info over de hygiëne en het schoonmaken. Kunt u daar iets meer over zeggen? Bvd, Mathijs.

 3. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Leuk wachtkamer speelgoed voor wat oudere kinderen is bijv. het wandbord Tetrik. Met dit wandbord kunnen zowel jonge als oudere kinderen uit de voeten. Je kunt het spel zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

 4. Anja Anja

  Ik ben op zoek naar speelgoed bij ons in de wachtkamer wat ook voor wat oudere kinderen interessant is. Wat voor producten raden jullie dan aan?

 5. Linthorst Linthorst

  Beste, kunt u mij van informatie voorzien mbt wachtkamer speelgoed? Met name het speelgoed wat tegen de wand bevestigd kan worden.
  Mvg.
  Marlous Linthorst

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2023-05-22 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,4 van 10 gebaseerd op 305 reviews.