Sport en spelmaterialen voor peuters, kleuters en grotere kinderen

Sport en spelmateriaal voor voor de kinderopvang, basisschool en BSO. Dit spelmateriaal staat garant voor de leukste sport en spel activiteiten voor peuters, kleuters en grotere kinderen. Wij leveren een uitgebreid assortiment aan sport en spelmateriaal om te gebruiken voor activiteiten in de basisschool, BSO, gymzaal of sporthal. Alle spelmaterialen zijn geschikt voor peuters, kleuters en kinderen tot en met 12 jaar. Voor binnen en buiten. 

Groot constructiemateriaal

Dit super veilige constructiemateriaal bestaat uit 76 grote bouwblokken van zacht en licht EPP schuimstof. Ideaal voor peuters, kleuters en kinderen van de onderbouw basisschool. De blokken komen in de klassieke kleuren rood, geel, blauw en groen.

Excl. btw

Sport en spelmateriaal voor kinderopvang, basisschool en BSO

Het gebruik van sport en spelmateriaal in de peuterspeelzaal en kinderdagopvang is enorm belangrijk voor de fysieke ontwikkeling van kleine kinderen. Door op jonge leeftijd sport en spel activiteiten te doen komen alle spiergroepen tot ontwikkeling en kunnen peuters, en grotere kinderen hun evenwichtszin optimaal ontwikkelen.

Maar ook op de basisschool en de BSO dienen voldoende sport en spel activiteiten georganiseerd te worden om hun lichamelijke van kinderen groei te ondersteunen. Alleen op die manier wordt hun grove motoriek op de juiste wijze geprikkeld en ontstaat een juiste balans tussen de cognitieve, sociale, emotionele en fysieke ontwikkeling van het jonge kind.

Alle sport en spelmaterialen op deze pagina zijn ook bijzonder geschikt voor gebruik in de gymzaal tijdens de gymles en in de BSO. Al dit gymmateriaal kunnen peuters in de kinderopvang en leerlingen op de basisschool perfect gebruiken in klassikaal verband. Bij het individuele sport en spelmateriaal zelf staan ook nog diverse spel activiteiten waarmee u op school of in de BSO direct aan de slag kunt.


Sport en spelmateriaal kopen voor klas, speelzaal, gymzaal of sportzaal

Als importeur en leverancier van het Deense merk Gonge® zijn wij specialist in sport en spelmateriaal voor opgroeiende kinderen. De producten kunt u heel eenvoudig op rekening kopen voor uw school of instelling. Aangezien wij alles direct vanuit ons magazijn leveren, worden alle artikelen al de eerstvolgende werkdag op uw locatie bezorgd.
Sommige sport en spel activiteiten zijn speciaal ontwikkeld voor in de klas of peuterspeelzaal. Anderen artikelen die wat groter zijn qua omvang, zijn weer meer geschikt voor gebruik in de gymles en sportzaal.

Spelactiviteiten voor binnen en buiten

Alle materialen op deze pagina kunnen niet alleen binnen maar ook buiten ingezet kunnen worden. Ze kunnen namelijk tegen een stootje en zijn bedoeld voor intensief dagelijks gebruik in weer en wind. Zo zijn ze geschikt om te gebruiken op het schoolplein, de speelplaats, in het park maar ook thuis in de tuin.


Sport en spel activiteiten - Ook geschikt voor ouderen en senioren

Ook ouderen hebben (veel) baat bij beweging. Het menselijk lichaam wordt namelijk vanaf de middelbare leeftijd ieder jaar iets minder soepel en dit proces kan worden verminderd door dagelijks aan sport (en/of spel) te doen. Vandaar dat onze spelmaterialen ook veel gebruikt worden in centra waar ouderen wonen of samen komen. Tevens gebruiken fysiotherapeuten en kinesisten in hun praktijk veelal deze sportmaterialen om bij senioren bepaalde spiergroepen te reactiveren of te herstellen middels een revalidatie-traject.
Het trainen van balans, coördinatie en evenwicht is voor ouderen de manier om vitaal en actief te blijven. Met dit sport en spelmateriaal kunnen ze op de juiste wijze gezamenlijk blijven bewegen waarbij het sociale spelelement voor extra motivatie zorgt.

sport en spelmateriaal voor ouderen en senioren

Bekijk hier alle Gonge® producten

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2022-11-01 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,4 van 10 gebaseerd op 286 reviews.