Speelhoek inrichten?

 • Geplaatst op
 • 9

Wenst u een speelhoek in te richten voor uw wachtkamer, winkel, woonkamer, apotheek of restaurant? Speeltafelwinkel heeft reeds meer dan 25 jaar ervaring m.b.t. de inrichting van een kwalitatieve en bovenal veilige speelruimte. Hieronder treft u onze ideeën, tips en voorbeelden aan ter inspiratie. Als specialist in het inrichten van een speelhoek staan wij u graag met raad en daad bij. Neem gerust contact met ons op!

Voor winkel, praktijk, wachtruimte of gewoon thuis in de woonkamer of living

Gaat u een nieuwe speelhoek inrichten en op zoek naar leuke vernieuwende ideeën en inspiratie?
Als u een kwalitatieve en bovenal veilige ruimte gaat inrichten in een restaurant, wachtkamer, apotheek of kinderopvang, dan heeft u keuze uit verschillende soorten kindermeubels, speeltafels, wandelementen en veilig speelgoed. Hieronder geven wij u een aantal ideeën en voorbeelden als inspiratie voor het creëren van een nieuwe speelplek voor kinderen. Eerst kijken we naar een winkelomgeving, dan naar een wachtzaal of wachtruimte. Vervolgens presenteren we voorbeelden van een apotheek. En ten slotte schotelen we u inspiratie voor om heel gemakkelijk thuis een speelhoekje in te richten; bijvoorbeeld in de woonkamer, speelkamer of living.

Bekijk hier alle soorten meubels en speelgoed om veilig een speelhoek in te richten 

1. Lego speelhoek inrichten in een winkelspeelhoek in een winkel inrichten

Een speelhoek in een winkel zorgt ervoor dat kinderen met plezier mee komen om te winkelen. De speelgoed winkel op bijgaande foto heeft gekozen voor een Lego tafel. Het meubel staat heel toepasselijk opgesteld naast het schap met de duplo dozen en geeft kinderen direct de mogelijkheid wat speelgoed uit te testen.
Het inrichten gebeurt heel regelmatig met één of meerdere tafels van Lego aangezien kinderen verzot zijn op bouwen en direct de weg weten te vinden naar zo'n speelhoek. Deze leuke en originele bouwtafels zijn er in vele soorten en maten zodat in iedere winkel een unieke hoek gemaakt kan worden. Ontdek hier alle soorten Lego Tafels. 

Deze tafels kunt u uitrusten met Duplo blokken (2 tot 6 jaar) of Lego steentjes (4 tot 10 jaar) zodat u de juiste leeftijdsgroep aanspreekt en een veilige speelomgeving creëert.

 

 


inrichting wachtzaal met een speelhoek

2. In de wachtzaal of wachtkamer

Een speelhoek inrichten in de wachtkamer in een  ziekenhuis, bij de huisarts of tandarts is echt een uitkomst.  Wachten kan soms langer duren dan vooraf is gepland.    Bovendien zijn kinderen altijd een beetje gespannen bij  een  bezoek aan de medisch specialist. Dan kan een  kleurrijk speelmeubel voor wat afleiding en ontspanning zorgen. Een ontspannen sfeer in de wachtzaal is bovendien prettig voor iedereen en de tijd vliegt op deze wijze snel voorbij.

Diverse kinderhoek meubels zijn geschikt voor het inrichten van een speelhoek in wachtruimtes. Een wandspel leent zich goed voor de wat kleinere wachtkamers. Kralentafels of spiraaltafels zijn zeer geschikt voor de wat grotere wachtruimtes. Raadzaam is sowieso om hier items in te zetten zonder losse onderdelen. Het geheel dient er verzorgd uit te blijven zien en het is niet handig dat er speelelementen verloren gaan. Kralentafels zijn super degelijk, ze blijven vast op hun plaats staan en ook al het spelmateriaal zit vast verankerd aan deze kindermeubels. Bovendien zijn ze super solide en bijzonder duurzaam in het gebruik. 

 

   

Ontdek hier alle kralentafels en spiraaltafels 

 

 

3. Hoekje inrichten in de apotheek   speelhoek met wandspel

Ook voor een apotheek of praktijk is het handig een speelhoekje in te richten waar de jonge gasten even wat afleiding hebben. Zeker voor de wat jongere kinderen. De wachtruimte van de apotheek is meestal vrij compact dus hierop kan ingespeeld worden door een wandbord te plaatsen. Meestal is er al een leestafel of inforek met brochures en informatievoorziening voor volwassenen. Daarnaast zou een mini-speelhoek voor de kleintjes gecreëerd kunnen worden.  

Veel apotheken kiezen voor de inrichting van de kinderhoek voor een kralentafel of kralenwand. De tafels hebben we hierboven besproken dus hier gaan we graag iets verder in op het speelgoed voor aan de wand. Er zijn namelijk diverse modellen beschikbaar. Een wandspel met kralenframe is een goede oplossing. Maar ook zijn er puzzels of spelletjes die kinderen urenlang kunnen bezig houden. Kies ook hier voor een product waar alle speelelementen vast geïntegreerd zitten in de speelwand. Geen losse onderdelen betekent automatisch dat u een veilige speelhoek inricht waar bovendien niets verloren kan gaan. En voor zo'n speelwand is altijd wel een klein stukje muur vrij. 

 

 

4. Speelhoek thuis inrichten in de woonkamer of living

Bent u op zoek naar leuke ideetjes voor het inrichten van een speelhoek in huis? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een mooi tijdloos kindermeubel dat past bij uw interieur maar ook leuk is voor de kids. De stijlvolle kindermeubels van JunkTrunk® passen met hun neutrale look bij elke inrichting. Daarnaast zijn ze voorzien van heel veel opbergruimte zodat u al het speelgoed netjes kunt opbergen en zo een nette én mooie speelhoek kunt inrichten. Deze meubels zijn er in vele maten: een compact tafeltje voor 1 kind tot een ruim bemeten XL kindertafel voor wel 6 tot 8 kinderen. Deze super handige tafels kunnen bijvoorbeeld ook perfect dienen als Playmobil speeltafel. Op het tafelblad kun je alle Playmobil opstellen, en in de opruimbak kan al het speelgoed weer handig worden opgeborgen.

Bekijk hier alle kindertafels met opbergruimte voor thuis in woonkamer of kinderkamer

 

 

Veilig en snel een speelhoek online kopen

Bij Speeltafelwinkel heeft u het grote voordeel dat uw speelhoek de volgende werkdag al gerealiseerd is. Als online specialist op dit gebied hebben wij een optimale selectie voor u gemaakt van producten die allemaal op uiterst veilige wijze geïntegreerd kunnen worden. Bovendien zijn alle producten bij ons in principe altijd op voorraad en dus de volgende werkdag al geleverd op uw locatie. U hoeft enkel nog een keuze te maken en wij doen de rest. En komt u er toch niet uit? Bel of mail met één van onze specialisten. Zij staan u graag met raad en daad bij. Zowel voor de koop als na de koop!

 

 

Reacties

 1. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste Anita,
  In dit specifieke geval adviseren wij u de houten vierkanten kindertafel van JunkTrunk® te nemen. Deze past precies in de hoek van de kamer en aan de 2 open zijkanten plaatst u 2 opberg-zitbanken zodat in totaal 6 kinderen er aan kunnen spelen. Heel veel ruimte om (onzichtbaar) speelgoed op te bergen en heel spaarzaam qua ruimte. U heeft (incl de zitbanken) maximaal 1,5 x 1,5 meter ruimte nodig.
  Met vriendelijke groeten, Speeltafelwinkel

 2. Anita C. Anita C.

  Beste team van Speeltafelwinkel, sinds kort werken mijn en ik allebei vanuit huis en ook onze kinderen en pleegkinderen zijn dan regelmatig allemaal hier. We zoeken iets van een tafel waaraan 6 kids tegelijkertijd kunnen spelen en waar we ook al het speelgoed in kunnen opbergen. Liefst onzichtbaar. We hebben in een hoek van de woonkamer slechts ruimte voor 2 meter x 1,75 meter. Wat kan u ons aanraden hiervoor?

 3. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste Christel,
  We hebben in ons assortiment maar liefst 3 Brio Treintafels waarbij de speelelementen (zoals spoor, tunnel, etc..) vast verbonden zijn op de onderplaat. Indien u de speelhoek inricht met één van deze modellen, dan blijft de ruimte beslist netjes en op orde.

 4. Christel van Beek Christel van Beek

  Voor onze kinderkledingzaak ben ik op zoek naar iets origineels voor in de speelhoek. Mijn oog valt op de treinentafel maar is er een model waarbij de (meeste) onderdelen vast zitten?

 5. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste Josje,
  In dat geval kunnen wij u één van onze modellen wandspeelgoed aanbevelen. Zo'n speelwand voor aan de muur neemt namelijk slechts zeer beperkt plaats in maar biedt de kinderen toch heel veel onafgebroken speelplezier. Klik op onze homepage op de categorie "Speelwanden" en u treft diverse mogelijkheden aan.

 6. Josje Bertens Josje Bertens

  Wij hebben slechts een minimale wachtruimte (0,5 m breed en 2 m hoog) maar willen toch de kinderen iets aanbieden waar ze lang mee kunnen spelen. Wat adviseren jullie ons? Graag iets voor leeftijd van 2 tot 10 jaar

 7. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste mevrouw van den Brand, helaas hebben wij de Playmobil tafel niet in ons assortiment. Deze tafel wordt niet verkocht in NL en België. Wat we wel veel verkopen als bouwtafel of Playmobil tafel is een twee persoons houten kindertafel die ook voorzien is van een opbergvak.

 8. Marcia Marcia

  Ik ben op zoek naar een Playmobil speeltafel voor de wachtruimte van mijn praktijk. Ik heb deze tafels gezien op plekken waar kinderen met Playmobil kunnen spelen, zoals zojuist tijdens onze vakantie bij Kids Island in Antibes. Het is een vierkante blauwe tafel van Playmobil zelf, hoogte ongeveer 50/60 cm. Ik heb me al suf gegoogled, maar kan ze nergens vinden. Ten einde raad wend ik mij tot u, in de hoop dat u mij op weg kunt helpen!

 9. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Als je een speelhoek gaat inrichten in een kinderdagverblijf en de ruimte is beperkt, dan zijn wandspeelborden een goede oplossing. Wandborden met educatief speelgoed zoals bijv. een eenvoudige puzzel of een doolhof spel. Verder kun je een speeltafel plaatsen waaraan diverse activiteiten kunnen plaatsvinden zoals tekenen, verven, bouwen en knutselen.

 10. Jolanda Jolanda

  Wij hebben slechts een ruimte van 8 vierkante meter om in te richten. Wat adviseren jullie dan voor ons kinderdagverblijf? Moet degelijk zijn en educatief.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

https://cdn.webshopapp.com/assets/blank.gif?2023-05-22 Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,4 van 10 gebaseerd op 305 reviews.