Speelhoek inrichten?

 • Geplaatst op
 • 8

Speelhoek inrichten? Voor wachtkamer, winkel, woonkamer, apotheek. Originele en unieke kinder speelhoeken Originele Playmobil speeltafel, treinspeeltafel en nog veel meer.

Speelhoek inrichten in winkel, praktijk of kinderopvang?


Gaat u een nieuwe speelhoek inrichten en op zoek naar leuke vernieuwende ideeën en inspiratie?
Als u een professionele speelhoek gaat inrichten in een winkel, restaurant, wachtkamer of apotheek heeft u keuze uit verschillende kindermeubels, speeltafels of wandspeelgoed. Hieronder geven wij u een aantal ideeën als inspiratie voor het creëren van een nieuwe speelplek voor kinderen. Natuurlijk kunt u deze inspiratie ook gebruiken voor het inrichten van een speelhoekje thuis, in de woonkamer of speelkamer.

Inspiratie voor een mooie speelhoek vindt u hierLEGO Speelhoek inrichten in een winkel

 

Een speelhoek in een winkel zorgt ervoor dat kinderen met plezier komen winkelen. De speelgoed winkel op bijgaande foto heeft gekozen voor een lego speelhoek in zijn winkel.  Een driepersoons legotafel staat heel toepasselijk naast het legoschap en geeft kinderen direct de mogelijkheid wat speelgoed uit te testen.
Een speelhoek inrichten kan met verschillende Legotafels; deze leuke en originele bouwtafels zijn er in vele soorten en maten, een unieke speelhoek voor iedere winkel. Zo is er tegenwoordig ook een nieuw model leverbaar voor vier kinderen met leuke bijpassende poefjes. Maar er zijn ook compactere twee persoons modellen voor het inrichten van de wat kleinere speelhoek in uw winkel.
 

speelhoek inrichten            

 

Ook voor een LEGO wandspel is altijd wel een muurtje vrij;  de schoenenwinkels van Durlinger hebben gekozen voor een speelhoek in hun winkel met een speelwand. Dit LEGO wandspel is vlak naast het schap met kinderschoenen geplaatst zodat de kinderen die even moeten wachten zich ook nog even kunnen amuseren.


Speelhoek in de wachtzaal

 

inrichten speelhoek    Een kinder speelhoek inrichten in de wachtkamer in het
    ziekenhuis, bij de huisarts of tandarts is echt een
    uitkomst. Wachten kan soms langer duren dan
    vooraf is gepland; een kindermeubel zorgt voor een
    ontspannen sfeer in de wachtzaal.    Diverse kinderhoek meubels zijn geschikt voor het
    inrichten van speelhoeken in wachtruimtes. Een wandspel
    leent zich goed voor de wat kleinere wachtkamers.
    Kralentafels, treintafels of
    legotafels zijn zeer geschikt voor de wat grotere
    wachtruimtes.

 

   Hier vindt u nog meer kralentafels 

 

Speelhoek inrichten in de apotheek   


Een speelhoek inrichten in een apotheek is een welkome afleiding voor kleine kinderen. De wachtruimte van de apotheek wordt vaak ingericht met een leestafel met informatievoorziening voor volwassenen en een kinderspeelhoek voor de kleintjes.

Veel apotheken kiezen voor de inrichting van de kinderhoek voor een kralentafel. Er zijn diverse modellen beschikbaar. Een wandspel met kralenframe is een goede oplossing voor wat kleinere ruimtes. Is er wat meer ruimte beschikbaar dan is een kralentafel het ideale kindermeubel voor de apotheek.

speelhoek inrichten 

 

Speelhoek inrichten in de woonkamer


Bent u op zoek naar leuke ideetjes voor het inrichten van een speelhoek in de woonkamer thuis? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar een mooi kindermeubel dat past bij uw interieur maar ook leuk is voor de kids. De stijlvolle kindermeubels van JunkTrunk zijn passen met een neutrale look bij elke inrichting. Daarnaast zijn ze voorzien van heel veel opbergruimte zodat u al het speelgoed netjes kunt opbergen en zo een nette én mooie speelhoek kunt inrichten. De kindermeubels van JunkTrunk zijn er in vele maten; een compact tafeltje voor 1 kind tot een ruim bemeten kindertafel voor wel 6 tot 8 kinderen. Deze super handige tafel kan ook perfect dienen als Playmobil speeltafel. Op het tafelblad kun je alle Playmobil opstellen, en in de opruimbak kan alle Playmobil weer handig worden opgeborgen. Een kinder speelhoek op maat!

Ook interessant:

Wachtkamerinrichting; wachtkamer speelmeubels en speelgoed
Vijf goede redenen om een kinderhoek in te richten

Reacties

 1. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste Christel,
  We hebben in ons assortiment maar liefst 3 Brio Treintafels waarbij de speelelementen (zoals spoor, tunnel, etc..) vast verbonden zijn op de onderplaat. Indien u de speelhoek inricht met één van deze modellen, dan blijft de ruimte beslist netjes en op orde.

 2. Christel van Beek Christel van Beek

  Voor onze kinderkledingzaak ben ik op zoek naar iets origineels voor in de speelhoek. Mijn oog valt op de treinentafel maar is er een model waarbij de (meeste) onderdelen vast zitten?

 3. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste Josje,
  In dat geval kunnen wij u één van onze modellen wandspeelgoed aanbevelen. Zo'n speelwand voor aan de muur neemt namelijk slechts zeer beperkt plaats in maar biedt de kinderen toch heel veel onafgebroken speelplezier. Klik op onze homepage op de categorie "Speelwanden" en u treft diverse mogelijkheden aan.

 4. Josje Bertens Josje Bertens

  Wij hebben slechts een minimale wachtruimte (0,5 m breed en 2 m hoog) maar willen toch de kinderen iets aanbieden waar ze lang mee kunnen spelen. Wat adviseren jullie ons? Graag iets voor leeftijd van 2 tot 10 jaar

 5. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Beste mevrouw van den Brand, helaas hebben wij de Playmobil tafel niet in ons assortiment. Deze tafel wordt niet verkocht in NL en België. Wat we wel veel verkopen als bouwtafel of Playmobil tafel is een twee persoons houten kindertafel die ook voorzien is van een opbergvak.

 6. Marcia Marcia

  Ik ben op zoek naar een Playmobil speeltafel voor de wachtruimte van mijn praktijk. Ik heb deze tafels gezien op plekken waar kinderen met Playmobil kunnen spelen, zoals zojuist tijdens onze vakantie bij Kids Island in Antibes. Het is een vierkante blauwe tafel van Playmobil zelf, hoogte ongeveer 50/60 cm. Ik heb me al suf gegoogled, maar kan ze nergens vinden. Ten einde raad wend ik mij tot u, in de hoop dat u mij op weg kunt helpen!

 7. Speeltafelwinkel Speeltafelwinkel

  Als je een speelhoek gaat inrichten in een kinderdagverblijf en de ruimte is beperkt, dan zijn wandspeelborden een goede oplossing. Wandborden met educatief speelgoed zoals bijv. een eenvoudige puzzel of een doolhof spel. Verder kun je een speeltafel plaatsen waaraan diverse activiteiten kunnen plaatsvinden zoals tekenen, verven, bouwen en knutselen.

 8. Jolanda Jolanda

  Wij hebben slechts een ruimte van 8 vierkante meter om in te richten. Wat adviseren jullie dan voor ons kinderdagverblijf? Moet degelijk zijn en educatief.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Kinderspeelhoek kopen? De leukste speelhoeken voor kinderen

Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,1 van 10 gebaseerd op 245 reviews.